Početna aktuelnosti Servisne informacije 17.04.2024.

Servisne informacije 17.04.2024.

81
0
Podijeli

U saobraćajnim nesrećama koje su se dogodile na raskrsnici Kulići  i na magistralnom putu M 18, povrijeđenih lica nije bilo, dok je na putničkim motornim vozilima pričinjena materijalna šteta .

Ostalih prijava građana u PS Živinice zabilježeno je 10, saopćeno nam je u PS Živinice.

Vatrogasci PVJ Živinice  gasili su požar na divljoj deponiji u Viši Gornjoj.

U Hitnoj službi Doma zdravlja medicinsko osoblje pružilo je 135 usluga građanima, dok su pet puta izlazili na teren.

U JP ViK Živinice su nam saopćili da je vodosnabdijevanje bilo uredno.

Iz BIHAMK-a:

Na pojedinim dionicama u višim predjelima ima snijega na kolovozu, dok je u nižim predjelima kolovoz je mokar i mjestimično zasniježen.

Počeli su radovi na zamjeni rasvjete u tunelu Ormanica, na magistralnom putu Pelagićevo-Srebrenik, zbog čega će se svakog radnog dana od 8 do 15 sati saobraćati naizmjeničnim propuštanjem vozila.

Radovi se izvode i na magistralnim putevima: Kladanj-Vlasenica (Gojsalići), Srbljani-Bosanska Krupa, Tarčin-Konjic (na dvije lokacije), Jelah-Doboj (Kraševo), Travnik-Donji Vakuf (Komar), Jablanica-Potoci (Donja Jablanica), Dobro Polje-Miljevina, Čevljanovići-Nišići i Bijeljina-Rača, kao i na kružnom toku na ulazu u Bosansku Gradišku, te na magistralnom putu M-5 na tranzitu u Sarajevu (Bistrik-Vraca). Na mjestima izvođenja radova postavljena je privremena saobraćajna signalizacija čije poštivanje je obavezno.

Naredna dva dana (18. i 19.04.) zbog obavljanje redovnog servisa tunela Ivan na dionici autoceste A-1 Tarčin-Bradina od 08 sati ujutro do završetka radova biće obustavljen saobraćaj i to u smjeru Tarčin-Bradina u četvrtak 18.04., a u smjeru Bradina-Tarčin u petak 19.04.2024. godine.

Na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja za putnička vozila.

Dijana Svrakić

 

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje