Početna aktuelnosti Održana 24.redovna sjednica GV Živinice: Šta je sve usvojeno?

Održana 24.redovna sjednica GV Živinice: Šta je sve usvojeno?

132
0
Podijeli

Vijećnici GV Živinice na danas održanoj sjednici dali su saglasnost na Prijedlog odluke o usvajanju i provođenju Urbanističkog projekta ˝Naučno tehnološki parka˝.

Radi se Naučno-tehnološkom parku, odnosno zoni novih pametnih tehnologija i pametne industrije.

Donesena Odluka od strane GV Živinice  o usvajanju i provođenju Urbanističkog projekta ˝Naučno tehnološki park˝ stvorila je preduvjete za realizaciju istog.

Naučno tehnološki park  će se graditi na poslovnoj zoni prema Dubravama u blizini Sprečkog mosta,  i biće prvi koji će se graditi u BiH.

Također,  usvojena je i Odluka o radnom vremenu  u oblasti trgovine, ugostiteljstva , obrtničkih i srodnih djelatnosti do 23h sata , sa zaključkom da su ugostitelji dužni da se pridržavaju nivoa buke , a koji će biti pod nadzorom inspekcijske službe.

Gradski vijećnici dali su i saglasnost  na izmjene i dopune Pravilnika o unutrašnjoj sistematizaciji radnih mjesta u Organu uprave Grada,  kako bi građani dobili bolje usluge.

Na sjednici su također imenovani, privremene Skupštine, NO, UO, u JU I JP čiji je osnivač GV Živinice , usvojen je i Program rada Dječijeg obdaništa Živinice   za narednu školsku godinu, date su saglasnosti i na nekoliko rješenja imovinsko pravne prirode.

Sjednica sa dnevnim redom od 27. tačaka uspješno je završena u veoma kratkom roku.

Narednih mjesec dana, GV Živinice odlazi na kolektivni godišnji odmor, nakon čega u septembru se ponovno vraćaju redovnim aktivnostima i novim zadacima.

Dijana Svrakić

 

 

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje