Početna aktuelnosti Održana druga radionica za izradu Strategije razvoja turizma općine Živinic

Održana druga radionica za izradu Strategije razvoja turizma općine Živinic

1049
0
Podijeli

Turizam je bez sumnje najjača ˝industrija˝svijeta ,  za mnoge zemlje značajan izvozni proizvod te generator zapošljavanja.

Na području općine Živinice turizam je resurs koji se koristi sporadično . S ciljem da se  ovo stanje  promijeni , Općinski načelnik Samir Kamenjaković  pokrenuo je izradu Strazegije razvoja turizma općine Živinice.

Tako su građani Živinica kroz radionice dobili priliku, da učestvuju u izradi Strategije razvoja turizma,  iznoseći  svoje prijedloge i mišljenja .

Tokom današanje radionice u svom obraćanju prisutnima,  načelnik Živinica Samir Kamenjaković, naglasio je , da Živinice između ostalog,  imaju  prirodni resurs , a to je ˝Biodiverzitet Konjuha˝na osnovu kojeg je Općina Živinice potpisala Sporazum sa Vladom Italije , projekat vrijedan 4 miliona maraka…( više u izjavi načelnika Kamenjakovića)

Kako bi se odredio analitički  i deskriptivni  način zaključaka o  izradi Strategije razvoja turizma , neophodno je da se održe jos jedna ili dvije radionice , nakon čega će se naći u formi  Nacrta pred vijećnicima OV Živinice . Nakon usvajanja  Nacrta uz izmjene  od strane  vijećnika konačno će se  naći na dnevnom redu jedne od sjednica pred vijećnicima u formi Odluke Strategija razvoja turizma .

Napominjemo , da će Općina Živinice, u što kraćem roku, nakon  Strategija razvoja općine, Strategije razvoja mladih , dobiti i Strategiju razvoja turizma općine  Živinice  koja bi trebala da puni općinski budžet.

Novinarka/Dijana Svrakić

Podijeli
Prethodni članakRođen Ahmet Hromadžić
Sljedeći članakVečeras Turska-BiH

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje