Početna aktuelnosti Održana Druga živinička ćetenijada

Održana Druga živinička ćetenijada

164
0
Podijeli

Turistička zajednica Živinice u saradnji sa Gradom Živinice proteklog vikenda organizovala je Drugu živiničku ćetenijadu.

Gradski bulevar „Nesib Malkić“ u subotu bio je mjesto druženja, zabave te uživanja u pripremi i degustaciji stare bosanske slastice – ćetenije. Turistička zajednica grada Živinice kao organizator ove godine uložila je veliki trud da Druga živinička ćetenijada okupi veliki broj udruženja čije će članice pokazati svoje kulinarske sposobnosti kroz pripremu ćetenije.

Ove godine na živiničkoj ćetenijadi učešće je uzelo preko 15 udruženja, a posebnu pažnju privukla su udruženja koja su predstavljale mlade članice koje su pokazale da se tradicionalna jela ne zaboravljaju u pojedinim dijelovima našeg grada i kantona.

Svesredna podrška Turističkoj zajednici u toku manifestacije „Zimske noći u Živinicama“ je Grad Živinice na čelu sa gradonačelnikom Beganom Muhićem koji je i otvorio takmičarski dio pripreme ćetenije te svim učesnicama poželio sreću u radu.

Gradonačelnik Muhić svim posjetiteljima našeg grada uputio je poruku sa željom da Živinice pamte po lijepom druženju te sklapanju novih prijateljstava koji će rezultirati druženjem i saradnjom udruženja u narednom periodu.

U odnosu na prvu ćetenijadu, druga je bila takmičarskog karaktera, a Turistička zajednica obezbijedila je i simbolične nagrade za najbolje.

U konačnici prvo mjesto zauzele su predstavnice udruženja žena „Pribava“, drugo mjesto zaslužile su predstavnice udruženja „Sretna žena“ iz Banovića, treće mjesto zauzele su članice udruženja „Tragom tradicije“ iz Gračanice, a četvrto mjesto pripalo je udruženju „Devet voda“ iz Devetaka.

Večeras u programu Televizije Živinice sa početkom od 20:30 sati možete pogledati emisiju posvećenu Drugoj živiničkoj ćetenijadi.

Prezentujemo vam ugodno druženje predstavnica 16 udruženja sjeveroistočne Bosne u pozitivnom i tradicionalnom ambijentu.

Također, članica žirija Druge živiničke ćetenijade, Azra Barakovac, otkriva nam savjete za pripremu ćetenije.

Mehmed Smajlović

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje