Početna aktuelnosti Dvanaestogodišnji dječak Andrej Tadić iz Živinica pokazao kako se postaje veliki čovjek

Dvanaestogodišnji dječak Andrej Tadić iz Živinica pokazao kako se postaje veliki čovjek

862
0
Podijeli
dav

U Organizaciji Dramskog studija ˝Aplauz˝, u petak je  održana  izložba slika  člana studija  Andreja Tadića.

Ovo je Andrej Tadić.  Ima samo dvanaest godina. Pored školskih obaveza, ovaj dječak od djetinjstva iskazuje interesovanje za nekoliko vrsta umjetnosti , a od nedavno i za slikarstvo.

dav

Andrej je u svijet umjetnosti krenuo još kao mali dječak, a danas  ,  u ranim tinejdžerskim godinama već iza sebe ima ispisanu humanu priču u kojoj je svojim predanim  radom , pokazao kako se postaje veliki.

Prostorije Dramskog studija Aplauz, gdje je održana izložba slika  Tadića, bila je ispunjena građanima, koji su sa oduševljenjem došli da podrže dječaka  i njegovu humano djelo.

Naime, Andrej kada je odlučio da izložba bude humanitarnog karaktera, slikama nije odredio cijenu.

Ostavio je to posjetiocima  na volju.

Svi posjetioci prilikom odabira slike koja im se sviđala, u kutiju su ostavljali onaj novčani iznos koji su oni sami odredili.

Rukovodioc Dramskog  studija Aplauz Adi Glavinić,  čiji je Andrej član još od samog osnivanja, ovom prilikom iskazao je svoje zadovoljstvo zajedničkom aktivnošću koju se organizovali .

Sav prikupljeni iznos od prodaje slika , koji je bio nešto manji od 1000 KM uručen je Centru za ranu interevenciju ˝Mali svijet˝ Dubrave.

Predsjednica Centra Mali svijet Dijana Nikolić –Mustajbašić iskazala je svoju zahvalnost  Andreju ali i Studiju ˝Aplauz˝.

Andrej ,  pokazao si da imaš veliko srce. Bravo dječače.

Dijana Svrakić

 

 

 

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje