Početna aktuelnosti Održana komemoracija doktoru Ismetu Hajdarbegoviću

Održana komemoracija doktoru Ismetu Hajdarbegoviću

296
0
Podijeli

Prijatelji i radne kolege doktora Ismeta Hajdarbegovića danas su teško pronalazili riječi sa kojima bi opisali jednog od najboljih doktora na području našeg grada, kantona ali i domovine. Veliki čovjek, izvrstan kolega i fantastičan doktor ukratko opisuju primarijusa Ismeta Hajdarbegovića.

Izrazito je volio svoju profesiju po čemu će ostati upamćen među svojim kolegama, ali i građanima Živinica. Njegova ordinacija u Javnoj zdravstvenoj ustanovi Dom zdravlja u Živinicama nije bila samo to, bila je prostorija ispunjena velikom količinom topline i ljubavi, prije svega jer je on bio takav, prijatan i ljubazan doktor.

Slike najmlađih članova našeg grada sa kojima je proveo svoj radni vijek nalazile su se na zidovima ordinacije u kojoj je radio, što dovoljno govori o tome da je posao pedijatra obavljao na izvrstan način jer je volio djecu, a potom i svoj posao što ga je svrstalo u red najboljih medicinskih stručnjaka našeg grada. Nažalost, doktor Ismet Hajdarbegović na bolji svijet preselio je 7. januara, u svojoj 72. godini života.

U prostorijama Javne zdravstvene ustanove Dom zdravlja Živinice danas u prijepodnevnim satima održana je komemoracija doktoru Hajdarbegoviću. Evocirane su uspomene, a mnogo puta je naglašeno da se radilo o velikom stručnjaku i velikom doktoru.

Doktor Ismet Hajdarbegović rođen je 11. oktobra 1952 godine u Živinicama. Osnovnu školu završio je u Živinicama, s srednju medicinsku školu u Tuzli. Medicinski fakultet  završio je u Sarajevu 1977.godine. U augustu 1977. godine započinje radni vijek u JZU Dom zdravlja Živinice.  Specijalizaciju  iz pedijatrije završio je u Tuzli i Sarajevu 1988. godine. Po završetku specijalizacije imenovan je za šefa pedijatrijske službe, na kojoj ostaje do penzionisanja.

Dženaza namaz doktoru Ismetu Hajdarbegoviću bit će obavljena danas u poslijepodnevnim satima najprije ispred Islamskog centra u Živinicama, a potom i na Mezariju Kovači u Donjim Dubravama gdje će biti obavljen i ukop. Knjiga žalosti u narednih mjesec dana bit će postavljena na odjelu za pedijatriju Javne zdravstvene ustanove Dom zdravlja Živinice.

Mehmed Smajlović

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje