Početna aktuelnosti Servisne informacije za 10.01.2024. godine

Servisne informacije za 10.01.2024. godine

399
0
Podijeli

POLICIJA- Na putevima grada Živinice dogodile su se dvije saobraćajne nezgode.
U nezgodi na magistralnom putu M18 na raskrsnici Križaljka, jedno lice zadobilo je lakše tjelesne povrede, u nezgodi su učestvovala dva putnička motorna vozila.
Druga nezgoda se dogodila u ulici Satara pruga, gdje je vozač usljed neprilagođene brzine sletio s kolovoza i udario u ogradu.
Policijski službenici PS Živinice zabilježili su još 14 slučajeva iz oblasti ostalih događaja.
HITNA- U Hitnoj službi Doma zdravlja Živinice pregledano je 130 pacijenata, tim ljekara i medicinara četiri puta je izlazio na teren.
PORODILIŠTE- U Klinici za ginekologiju i akušerstvo UKC-a Tuzla rođena su tri dječaka.
VATROGASCI- Profesionalna vatrogasna jedinica Živinice gasila je požar na dimnjaku porodične kuće u Željezničkoj ulici.
Požar je ugašen, a vatrogasci su vlasniku dali savjete i preporuke da otkloni nedostatke koji su izazvali požar na dimnjaku.
JP VIK- Vodosnabdijevanje grada, prigradskih naselja i Dubrava je uredno.
BIHAMK- Na putevima u Bosni i Hercegovini saobraća se po suhom i mjestimično vlažnom kolovozu, a zbog niske temperature na svim vlažnim lokalitetima došlo je do formiranja poledice. Poledica je posebno izražena na dionicama preko planinskih prevoja, na mostovima, vijaduktima i prilazima tunelima, a u višim predjelima ponegdje može biti i zaostalog snijega na kolovozu.
Molimo vozače da voze maksimalno oprezno i da vožnju prilagode trenutnim uvjetima i stanju na putevima, te da na put ne kreću bez zimske opreme.

Merisa Mujčinović Husić

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje