Početna aktuelnosti ODRŽANA SKUPŠTINA UDRUŽENJA PREC

ODRŽANA SKUPŠTINA UDRUŽENJA PREC

170
0
Podijeli

Već duži niz godina na prostoru Živinica djeluje PREC udruženje koje okuplja članove spremne da daju svoj doprinos razvoju ruralnog turizma,  agroturizma, te kroz aktivnosti žena podstaknu na bavljenje nekim od tradicionalnih zanata.

Osnovni cilj udruženja je da članovi ostvare svoja prava i preuzmu odgovornost, u obrazovanju, stručnom usmjeravanju/orjentaciji i stručnoj obuci mladih i odraslih koji se obrazuju ili praktično usavršavaju vještine u Porodičnom Ruralnom Edukativnom Centru.

PREC je na kraju prošle sedmice održao radnu Skupštinu šestu po redu, na kojoj je izabran predsjednik i upravni odbor, funkciju predsjednika obavljat će Mensur Mehmedović.

Izneseni su rezultati rada u prošloj godini te prezentovane planirane aktivnosti u 2020.godini.

Skupštini PRECA-a prisustvovali su predstavnici Gradske uprave te Francuske ambasade.

Udruženje porodica „Porodični edukativni centar“ Živinice u radu podržava i nadležno kantonalno ministarsvo što su pokazali i prisustvom predstavnika na  Skupštini.

Na skupštini su dodjeljne zahvalnice svima onima koji su podržali rad Udruženja, te je predsjednik Mensur Mehmedović najavio i proširenje mreže PREC-a na ostale gradove i općine TK.

Merisa Mujčinović Husić

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje