Početna aktuelnosti Udruženje pčelara “Veijesak” počelo sa školom pčelarstva

Udruženje pčelara “Veijesak” počelo sa školom pčelarstva

177
0
Podijeli

Nakon što se prevladaju prvi strahovi od uboda i početničke greške, pčelarstvo – poput svih drugih poslova na svijetu – može postati zanimljiva, izazovna i na više načina opuštajuća aktivnost u prirodi. Da bi nekome uopće palo na pamet baviti se ovim pozivom, neophodna je motivacija, jer je put od prve košnice do bačvi punih kvalitetnog meda spremnog za plasman je jako dug, ponekad i više godina i prožet i dobrim i lošim sezonama i iskustvima.

Kako bi svoje iskustvo prenijeli na pčelare početnike Udruženje pčelara Vrijesak Živinice ove godine po drugi puta organizuje školu pčelarstva koja je već počela. Škola uključuje teorijsku i praktičnu obuku. Mnogo stručnih predavanja te posjeta sajmovima. Škola će biti završena do kraja januara, onda slijedi praktična obuka.

Da bi se bavili pčelarstvom prije svega je potrebna ljubav, pored toga potrebno je znanje koje možete steći iščitavanjem literature, posjetom sajmovima i predavanjima iz ove oblasti, najviše znanja usvojit ćete ukoliko dobijete savjete od ljudi koji su iskusni u pčelarstvu.

Članovi Vrijeska spremni su da svoje znanje u svakom trenutku podijele sa mladim pčelarima, kako bi Grad Živinice  imao  čvrstu zajednicu pčelara, čiji je zajednički i krajnji cilj kvalitetan proizvod na tržištu.

Merisa Mujčinović Husić

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje