Početna edukacija Održano regionalno takmičenje iz Islamske vjeronauke

Održano regionalno takmičenje iz Islamske vjeronauke

944
0
Podijeli

Regionalno takmičenje iz Islamske vjeronauke za učenike osmog i devetog razreda osnovne škole i prvog razreda srednje škole sa područja Muftiluka tuzlanskog održano je u subotu u JU Gimnazija Živinice u Živinicama.

Učestvovali su takmičari iz Tuzlanskog kantona, Posavskog kantona, bosanskohercegovačkog entiteta RS iz Podrinja i Brčko Distrikta Bosne i Hercegovine.

Otvaranju takmičenja su prisustvovali muftija tuzlanski Vahid-ef. Fazlović, dr. Sead-ef. Seljubac, rukovodilac Službe za vjerske poslove i obrazovanje Muftijstva tuzlanskog, Izet Numanović, savjetnik za oblast obrazovanja u Pedagoškom zavodu Tuzlanskog kantona, glavni imam Medžlisa IZ-e Živinice Sedin-ef. Karić, vjeroučitelji i učenici.

Učenici Gimnazije su prije početka takmičenja izveli prigodan program.

Na navedenom takmičenju učešće je uzeo značajan broj učenika a organizatori takmičenja su Muftijstvo tuzlansko i Pedagoški zavod TK-a.

Regionano takmičenje otvorenim je proglasio muftija tuzlanski Vahid ef.Fazlović koji je tom prilikom istakao  da je učenje i podučavanje od velike važnosti u ljudskoj kulturi i civilizaciji i da bez toga nije moguć napredak.

Svoja vrata učesnicima otvorila je JU Gimnazija Živinice koja je bila domaćin navedenog takmičenja.

Odlično znanje na testu pokazalo je više od 200 učenica i učenika osnovnih i srednjih škola, a prva tri takmičara iz svake kategorije predstavljat će Muftijstvo tuzlansko na državnom takmičenju iz Islamske vjeronauke.

 

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje