Početna aktuelnosti Odsjek za inspekcijske poslove Živinice: Plakatiranje na nedozvoljenim mjestima biće kažnjeno

Odsjek za inspekcijske poslove Živinice: Plakatiranje na nedozvoljenim mjestima biće kažnjeno

791
0
Podijeli

 

Postavljanje plakata političkih subjekata u okviru predizborne kampanje na području Općine Živinice biće omogućeno samo na za to predviđenim mjestima – upozorili su prije početka izborne kampanje  iz Odsjeka za inspekcijske poslove.

12-ti dana izborne kampanje prošetali smo ulicama našeg grada da provjerimo, poštuju li politički subjekti  upozorenje  Odsjeka za inspekcijske poslove, te saznali  ima li do sada  izrečenih sankcija za kršenje navedenog.

Članom 16.Odluke o komunalnom redu, regulisan je način postavljanja  plakata i obavještenja kako ne bi dolazilo do narušavanja  higijene i esteteskog izgleda grada.

Shodno, navedenom članu politički subjekti  plakate , oglase i slične objave  mogu postavljati  na oglasnim pločama , oglasnim stubovima i u oglasnim ormarićima , a rijekto i na privremene ograde kojima su ograđena gradilišta i to isključivo  ukoliko dobiju odobrenje  Službe za stambeno komunalne  i urbanističke poslove, kao i rješenje o zauzimanju javne površine ovlaštene firme.

Tako stoji u Odluci , a kakav je slika na terenu i koliko navedenu Odluku poštuju oni kojima je namijenjena ,kazali  su nama u odsjeku za inspekcijske poslove.(više u prilogu od 18:30h)

Mevludin Dedić, glavni inspektor Odsjeka za inspekcijske poslove ,  naglašava da će svi evidentirani prekršaji biti sankcionisani na zakonom predviđeni način, odnosno izdavanjem rješenja o otklanjanju utvrđenih nepravilnosti, kao i prekršajnih naloga.

 

 

 

 

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje