Početna sport OKI drugi na turniru u Sapni

OKI drugi na turniru u Sapni

190
0
Podijeli

Odbojkaški klub invalidaŽivinice je 29.09 (nedjelja) uzeo učešće na 22 Memorijalnom turniru “Hajrudin Mešić” u Sapni. Na turniru su učešće uzele ekipe sa područja našeg kantona I DistriktaBrčko. Ekipe učesnice su:
– OKI “Kalesija”-Kalesija
– OKI “Brčko”-Brčko
– OKI “Drina”-Sapna
– OKI “Živinice”-Živinice

Naši igrači su pokazali izuzetnu borbenost I požrtvovanost na terenu. U prvoj utakmici protiv ekipe OKI “Kalesija”-Kalesija naši momci su pobijedili rezultatom 2:0. Također u drugoj utakmici protiv ekipe iz Brčkog naši igrači su pokazali složnost na terenu što je na kraju rezultiralo pobjedom rezultatom 2:0.

U posljednjoj utakmici sa domaćinima turnira ekipom OKI “Drina” – Sapna I ujedno utakmicom za prvo mjesto naša ekipa je poražena rezultatom 2:0.

Krajnji poredak ekipana turniru je glasio:

  1. Mjesto OKI “Drina” – Sapna
  2. Mjesto OKI “Živinice” – Živinice
  3. Mjesto OKI “Brčko” – Brčko
  4. Mjesto OKI “Kalesija” – Kalesija

Naša ekipa je sa osvojenim drugim mjestom na turniru pokazala da se može nositi I sa ekipama koje igraju u višim rangovima takmičenja. Što našim igračima daje motivaciju da u narednoj sezoni koja počinje 05/06 oktobra ostvare što bolje rezultate te se plasiraju u viši rang takmičenja.

Iz kluba se zahvaljuju igračima na pokazanoj borbenosti I požrtvovanosti. Također se zahvaljuju sponzorima kompaniji Baurfeind, gradonačelniku Grada Živinice gosp. Samiru Kamenjakoviću, predsjedavajućem gosp. Nailu Jusiću I svima kojipomažu rad kluba.

 

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje