Početna aktuelnosti OKI Živinice: Počele pripreme za nastavak sezone

OKI Živinice: Počele pripreme za nastavak sezone

512
0
Podijeli

Ekipa Odbojkaškog kluba invalida Živinice počela sa pripreme za novu sezonu. Predsjednik Sulejman Čerkezović imat će na raspolaganju isti sastav kao i u prvom dijelu sezone.

Čerkezović kaže da je zadovoljan dosadašnjim dijelom takmičenja u Drugoj ligi Federacije te da su sebi postavili ciljeve za nastavak sezone,a to je prelazak u veći rang takmičenja.

Nakon što je renovirana sala Druge OŠ Živinice stvorili su uslovi da pored učenika i sportski klubovi dobiju priliku da treniiraju u ovom prostoru. Menadžment škole spreman je da izađe u susret odbojkašima i doprinese njihovim takmičarskim rezultatimka. Što je potvrdila i direktorica škole Besima Jagodić.

Na prvom  treningu OKI Živinice prisustvovali su predsjedavajući OV, predsjednik Koordinacije boračkih organizacija Općine Živinice, koji su u svoje ime i u ime općinskog načelnika igračima donirali novu opremu.

OKI Živinice broji od 25-30 članova uglavnom Ratnih vojnih invalida, svi oni dali doprinos u odbarni domovine a danas se bore da u najboljem svjetlu predstave Općinu na sportskim takmičenjima na kojima učestvuju. Po prvi puta OKI Živinice uvršten je u Budžet općine, a prema riječima predsjednika Koordinacije Boračkh organizacija u narednom periodu nastojat će  obezbjediti sredstva za nabavku kombi vozila koji će olakšati odlazak na utakmice.

Igrači OKI prionuli su na trenjiranje i već u martu ih očekuju prve utakmice Druge lige FBiH.

Novinarka/ Merisa Mujčinović/

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje