Početna aktuelnosti Omladinsko udruženje džemata Tupković obilježilo drugu godišnjicu postojanja

Omladinsko udruženje džemata Tupković obilježilo drugu godišnjicu postojanja

122
0
Podijeli

Omladinsko udruženje džemata Tupković u petak je obilježilo drugu godišnjicu postojanja.

Tim povodom upriličili su svečani program nakon jacije namaza , gdje su istakli postignute rezultate Udruženja , ali su svi prisutni imali priliku uživati i u učenju ilahije koje su izveli članovi nekoliko horova sa područja MIZ Živinice ali i šire.

Omladinsko udruženje džemata Tupković je jedino  na području MIZ Živinice čiji je cilj da svojim radom i angažmanom budu prepoznati u društvu.

Volonteri Udruženja , njih 18 neumorno rade, ne štedeći sebe i svoje vrijeme, radeći na mnogim projektima od humanitarnih edukacijskih, kreativnih kao i drugim, kazal nam je članica Udruženja Emina Mujčinović.

Veliku podršku omladini pruža i imam hfz. Bajro ef. Delić, koji je  ovom prilikom kazao da je ponosan na mlade koji su pokazali solidarnost, nesebičnost, te pohvalio njihov način rada i osjećaj povezivanja sa drugim ljudima, razvijajući empatiju i saosjećanje.

Pored humanitarnog i edukacijskog sektora, ovi mladi ljudi organizovanli su i brojna sijela za mlade sa uglednim predavačima i druženje za omladinu.

Naša sagovornica potvrđuje , da će istim tempom nastaviti i u narednom periodu.

Ovu svečanost upotpunili su brojni omladinci i gosti iz Donjih Rainaca, Dubrava, Kikača, Tuzle, Šerića, Zvornika, Sapne, Tupkovića, Gračanice. Za najmlađe uručeni su i skromni paketići. U ovoj svečanoj januarskoj noći prigodan vaz održao je Haris ef. Mustajbašić glavni imam MIZ Zvornik.
Prije svega čestitao je omladini na postignutim rezultatima, te u svom obraćanju istakao da sve što čovjek radi, treba raditi sa ljubavlju, dajući svoj maksimum, da nijedan posao ne radimo površinski nego ulagajući vrijeme i trud.
Veličanstven nastup su imali članovi Grupe Rejjan iz Sarajeva, članice hora Safir iz Tupkovića, zatim horovi Nuru-l-islam iz Šerića, El-Aziz iz Kikača, članice hora Bulbul iz Dubrava kao i članovi i članice hora Es-Siddik iz Rainaca.

Novinarka:Dijana Svrakić

 

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje