Početna aktuelnosti Općina donirala sanitetsko vozilo Hitnoj službi

Općina donirala sanitetsko vozilo Hitnoj službi

993
0
Podijeli

Službi hitne medicinske pomoći Doma zdravlja Živinice općina Živinice donirala je novo sanitetsko vozilo,  pored toga što će ovo vozilo olakšati rad uposlenicima hitne službe ono će sigurno njihovu uslugu podići na još veći. Za ove namjene iz Budžeta je izdvojeno 90 hiljada KM.

Služba za hitnu medicinsku pomoć danas  predstavlja veoma važnu granu medicine, urgentnu medicinu, koja se bavi pružanjem hitne medicinske pomoći u koju se javlja najveći broj pacijenata. Uposlenici ove službe svakodnevno se susreću sa različitim povredama i slučajevima koji zahtijevaju brzo reagovanje na licu mjesta. Stoga je doniranjem ovakvog vozila olakšan dolazak do pacijenta u sve dijelove naše Općine.

Hitna služba trenutno raspolaže sa pet vozila, ali ono što im je potrebno jeste vozilo za dijalizne bolesnike.

Nedavno je prateći najsavremenije evropske standarde,  općina Živinice obezbijedila novčana sredstva za rekonstrukciju i adaptaciju prostorija Doma zdravlja Živinice.

Rekonstrukcijom postojećih prostorija izvršene su i određene korekcije na zgradi Doma zdravlja , čime su prostorije Hitne pomoći proširene , time su građani Živinica  dobili  veći urgentni  odjel za pružanje prve pomoći, a donacijom sanitetskog vozila omogućeno je brzo i pravovremeno djelovanje u svim situacijama van prostorija hitne službe.

Novinarka/Merisa Mujčinović/

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje