Početna aktuelnosti Ulična trka okupila veliki broj mladih ljudi

Ulična trka okupila veliki broj mladih ljudi

864
0
Podijeli

Međunarodna Živinička trka, treća po redu održana je u petak. Na trci je  učešće je uzelo preko 200 učesnika, iz 4 države regiona i cijele Bosne i Hercegovine.

Organizatori ovog događaja bili su Klub borilačkih sportova Flek TomCat Živinice i općina Živinice uz asistenciju AM SDA Živinice, a isti je organizovan u povodu Dana općine Živinice.

Pozitivan učinak trčanja na zdravlje i opšte psiho-fizičko stanje organizma je fantastičan! Toga su svjesni  koji su došli na uličnu trku u Živinice.

Trčanje pruža odličan kardiovaskularni trening, jača i tonira naše mišiće. Redovno trčanje omogućava bolje opšte fizičko stanje, ali i neke druge zdrastvene beneficije – kao što su relaksacija i smanjenje anksioznosti. Trčanje poboljšava cirkulaciju krvi i respiratornog sistema i jača vaše srce. Ovo su samo neke od prednosti koje trčanje nudi, stoga je organizatorima glavni cilj i bio da se što više mladih ljudi uključi u ovu sportsku aktivnost.

 

Pobjednik u muškoj konkurenciji je bio Nemanja Cerovac, a u ženskoj Biljana Cvijanović, oboje iz Srbije.

Drugo mjesto zauzeo je  Osman Junuzović, a trećeplasirani je Belmin Mrkanović. U ženskoj konkurenciji drugoplasirana je bila Amela Trožić, dok je treće mjesto zauzela Nađa Cerovac.

Novinarka/Merisa Mujčinović/

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje