Početna aktuelnosti OŠ Šerići uzor u sprovođenju nastavnih i van nastavnih aktivnosti

OŠ Šerići uzor u sprovođenju nastavnih i van nastavnih aktivnosti

859
0
Podijeli

U Osnovnoj školi Šerići nastavni proces  odvija se po prije utvrđenom i usvojenom planu i nastavnici i učenici svoje obaveze izvšavaju veoma profesionalno i sa puno entuzijazma.

Pored toga ,kroz različite forme i oblike organiziraju se i van nastavne aktivnosti u kojima učenici ove odgojno obrazovne ustanove usvajaju dodatna korisna znanja.

U centralnom objektu Osnovne škole Šerići inače je veoma živo i užurbano ali ovih dana posebno, jer menadžment,nastavnici i učenici sprovode nekoliko vrlo bitnih projekata koji imaju za cilj dodatnu edukaciju djece o raznim životnim temama.

Danas smo zatekli direktoricu škole,zajedno sa saradnicima u aktivnostima finaliziranja projekta koji ima za cilj da kod djece razvije osjećaj za konzumiranje proizvoda koji su proizvedeni u našoj domovini i našem užem zavičaju.

Pored pomenutog,u Osnovnoj školi Šerići ,prije par dana,sproveden je još jedan vrlo koristan projekat za očuvanje zdravlja i učenika i lokalnog stanovništva.

Osnovna škola Šerići je svijetao je primjer odgojno obrazovne ustanove u kojoj menadžment,uposlenici,učenici i zajednica u kojoj egzistira ispoljavaju veliku dozu bliskosti,solidarnosti i empatije.

Stoga i nečude dobri rezultati ,po svim parametrima,koji su evidentni u zadnjih nekoliko godina i koji imaju trend daljnjeg poboljšanja kvalitete i nastavnog i van nastavnog procesa.

Jasminko Razić

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje