Početna aktuelnosti Osnovci u Priluku u 21.vijeku napokon dobili pitku vodu

Osnovci u Priluku u 21.vijeku napokon dobili pitku vodu

893
0
Podijeli

Učenici koji pohađaju područnu školu u Priluku  konačno su dobili vodu za piće, zahvaljujući  Općini Živinice i resornom kantonalnom ministarstvu.

Zvaničnim  puštanjem pitke vode od strane načelnik Živinica Samira Kamenjakovića  koji se prvi i napio iste  , stvoreni su bolji uslovi za negdje oko 100 učenika područne škole u Priluku.

Nezamislivo je da ovi učenici ali i druge generacije koju su ovu školi prije pohađale,nisu imale vode za konzumiranje .

Bio je ovo gorući problem  sa kojim se suočavala ova odgojno obrazovna ustanova ali i Prilučani koji su slanjem djece u školu imali ogromnu brigu zbog navedene situacije.

Na inicijativu mještana  projekat izgradnje Vodovoda Zukići -Halilčevići  je konačno ugledao svjetlo dana.

Vrijednost cjelokupnog projekta je oko 400 hiljada,a sredstva su obezbjeđena od strane resornog kantonalnog ministarstva i Općine Živinice.

Pored ovoga još je mnogo realiziranih  vrijednih projekata vodosnadbijevanja na području općine Živinice , koji bi konačno trebali staviti tačku na loše vodosnadbijevanje, podsjeća načelnik Kamenjaković.

Napominjemo , da je u okviru navedenog projekta u Priluku ostalo još jedna faza da se završi, za čiju namjenu su već danas odobrena sredstva od strane općine  Živinica.

Novinarka :Dijana Svrakić

 

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje