Početna aktuelnosti Osnovna škola Dubrave obilježila 106.rođendan

Osnovna škola Dubrave obilježila 106.rođendan

227
0
Podijeli

Osnovna škola Dubrave danas je obilježila 106.rođendana.

Bila je ovo prilika da se istaknu postignuti rezultati u protekloj godini,kao i urađeni projekti koji su rađeni na školskom objektu.

Tokom ljetnog raspusta  u OŠ Dubrave rađeno  je više projekata , od uređenja eksterijera do enterijera školskog objekta.

Radilo se punom parom, ističe direktor ove odgojno obrazovne ustanove Esad Bajrić,  koji je svojim angažamonom a u saradnji sa višim nivoima vlasti ,omogućio da učenici koji pohađaju ovu školu kao i uposlenici koji rade u istoj  dobiju uslove rada koje i zaslužuju.

Promovisanje urađenog upriličeno je upravo na rođendan O.Š. Dubrave koji je obilježen danas.

Za realizaciju navedenih projekata utrošeno je oko 140 hiljada KM , koje su obezbijedili Grada Živinice, resorna kantonalna ministarstva i TIKA.

U ime Gradonačelnika Živinica Samira Kamenjakovića čestitke u povodu rođendana škole i na  urađenim projektima  uputio je,  Said Čerkezović, šef službe za opću upravu , društvene djelatnosti BIZ i raseljene osobe , te  naglasio da  Grad Živinice kao i GV pomažu obrazovanje mladih koji su naša budućnost.

(Više u izjavi u prilogu)

Za razliku od ranijih godina, uslovi u O.Š. Dubrave  su danas mnogi bolji, ali je problem što je sve manji broj učenika , sa kojim se nažalost suočavaju i druge škole, dodaje Bajrić.

(Više u izjavi u prilogu)

Iako ih je iz godine sve manje, učenici ove škole postižu zavidne rezultate. Kako smo saznali u prošloj godini bili  su  najbolja škola po rezultatima iz ekesterne mature, pohvaliti se također mogu i postizanjem rezultat na takmičenjima iz nastavnih predmeta.

Svi uspjesi koji se dešavaju u ovoj školi, mogu se prepisati isključivo odličnim međuljudskim odnosima koji  su prisutni , zaključuje direktor  Bajrić uz želju da i dalje bude tako i da svaki Dan škole obilježavaju u  pozitivnoj atmosferi.

Novinarka:Dijana Svrakić

 

 

 

 

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje