Početna aktuelnosti Osnovna škola Dubrave postaje najuređenija na podučju Grada Živinica

Osnovna škola Dubrave postaje najuređenija na podučju Grada Živinica

273
0
Podijeli

Do početka  nove školske godine ostalo je nešto manje od 15 dana, tako da učenici još uvijek uživaju u posljednjim danima ljetnog raspusta, dok su se nastavnici već vratili na posao i vrše pripreme za početak nove školske godine. A menadžment osnovne škole Dubrave na čelu sa direktorom Esadom Bajrićem  cjeokupan raspust koristi za sređivanja objekta škole.

U ovoj školi rade se veliki projekti. Trenutno je u toku realizacija četiri projekta  sa kojima će škola dobiti ljepši  izgled i olakšan pristup radu.

˝Trenutno radimo četiri velika projekta.Radimo utopljavanje objekta sa silikonskom fasadom, zatim rekonstrukciju fiskulturne sale, opremanje kabineta informatike sa savremenom opremom i zamjena peći za centralno grijanje u područnoj školi˝, kazao je između ostalog direktor  Bajrić.

Sredstva za realizaciju ovih projekata  obzbjeđena su iz budžeta TK, Turske agencija za saradnju i koordinaciju a nešto i iz vlastitih sredstava škole.

Sa realizacijom ovih projekata O.Š. Dubrave biće najuređenija škola na području našeg Grada . Ova škola  može biti primjer i drugima ,kako i na koji način omogućiti učenicima i nastavnicima bolje uslove za rada.

Bajrić, ističe da nije lako bilo sve ovo uraditi, ali kada se ima volja , uspije se, što smo i dokazali svojim radom.

Pomenuti radovi većim dijelom biće završeni do početka nove školske godine.

Podsjećamo, nova školska godina počet će 02.septembra, a O.Š. Dubrave  dočekaće nešto manje od 400 učenika, što je nažalost manje u odnosu na raniju godinu.

Ovom prilikom uz obezbjeđenje boljih uslova za rad , direktor  osnovne škole Dubrave je uposlenicima, učenicima ali i roditeljima poželio sretan početak nove školske godine, sa željom za postizanje odličnih rezultata.

Novinarka:Dijana Svrakić

 

 

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje