Početna aktuelnosti Otvoren treći javni poziv za projekte mladih kroz program...

Otvoren treći javni poziv za projekte mladih kroz program Omladinske banke do 10.septembra.

792
0
Podijeli

 

U Živinicama program Omladinske banke započet je 2012. godine i od 2012. do 2017. godine podržano je ukupno trideset i šest projekata vrijednosti 145.000,00 KM. Konkretni projekti neformalnih grupa mladih u lokalnim zajednicama su uređenje prostora za mlade, sportski tereni, sportska igrališta, sve ono što je, dakle, prioritetno za mlade u manjim sredinama i u mjesnim zajednicama.

Ono što je važno istaći da je Fondacija Mozaik partner trideset i dvije općine, među kojima je i općina Živinice.

Načelnik Živinica Samir Kamenjaković nedavno je uručio čekove za odobrene projekte predstavnicima pet neformalnih grupa, koje je činilo petnaest mladih osoba sa područja Općine Živinice, nakon čega su   potpisani i  ugovori.

Ukupna vrijednost odobrenih projekata iznosi 13.890,00 konvertibilnih maraka.

Obzirom da je preostalo još novca , raspisan je još jedan javni poziv  za projekte mladih i to od 20.augusta do 10.septembra.

Pet projekata za koje su već potpisani ugovori  i koji će se implementirati na području Općine Živinice su: uređenje multifunkcionalnog prostora za slobodne aktivnosti mladih u naselju Strašanj, nabavka inventara u svlačionicama nogometnog kluba “Toplice“ Lukavica Gornja, Uređenje i opremanje prostora za mlade u MZ Suha- Omladinski kutak, Edukacija mladih o aktivizmu i razvoju turističkih potencijala Živinica – Mladi za svoju državu, Edukacija vijeća učenika i razvoj volonterskih akcija u srednjim školama- Srednjoškolska aktivijada.

Novinarka:Dijana Svrakić

 

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje