Početna sport Pet državnih titula za atletičare AK Sloboda Tehnograd

Pet državnih titula za atletičare AK Sloboda Tehnograd

135
0
Podijeli

Prethodnog vikenda u Sokocu je održano Pojedinačno prvenstvo Bosne i Hercegovine za mlađe juniore-ke u atletici. Atletičari AK Sloboda Tehnograd zabilježili su sjajne rezultate i osvojili su 12 medalja, od čega pet zlatnih, tri srebrne i četiri bronzane. Zlatnim medaljama okitili su se Alija Džinić u utrci na 100 m, Ema Mešković u utrci na 400 m, Bakir Musić u utrci 400 m sa preponama i Elma Hasanbašić u utrci 2000 m stipl. Također, AK Sloboda Tehnograd osvojio je zlato i u utrci 4×100 m, a štafetu su činili Alija Džinić, Enes Džinić, Muhamed Hujdur i Bakir Musić.

   

Srebrnu medalju osvojili su Enes Džinić u utrci na 400 m i troskoku i Alija Džinić u trci na 200 m. Bronzanim medaljama okitili su se Ema Mešković u utrci na 200 m, Ismihan Muratović u skoku u vis i troskoku i Adem Šarić u utrci na 2000 m stipl.

   

AK Sloboda Tehnograd tako je nastavio nizati sjajne rezultate i u jubilarnoj 75 godini postojanja i s pravom važi za jedan od najboljih i najuspješnijih sportskih kolektiva na području Tuzlanskog kantona, ali i na području cijele Bosne i Hercegovine.

Narednog vikenda u Tuzli na rasporedu je Ekipno prvenstvo Bosne i Hercegovine za mlađe juniore-ke.

Ramiz Rizvanović

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje