Početna Uncategorized Živinički gimnazijalci obilježili 40 godina mature

Živinički gimnazijalci obilježili 40 godina mature

70
0
Podijeli

Generacija učenika koji su 1978.godine upisali  živiničku Gimnaziju a završili 1982.godine u subotu su se okupili , kako bi obilježili jubilej -četiri decenije od završetka školovanja.

Bivše učenike 15.generacije živiničkih gimnazijalaca u Amfiteatru MSŠ , dočekali su prof.Muljka Hamzagić sadašnja direktorica  Gimnazije i prof. Osman Havušić  direktor MSŠ kao i profesor Jusuf Beridan direktor iz 15.generacije gimnazijalaca , koji su im ovom prilikom uputili riječi dobrodošlice .

Neizmjerna sreća i sjaj u očima, prilikom dolaska pred MSŠ mogla se vidjeti kod svakog od bivših gimnazijalaca 15.generacije koja je brojala   oko 130 učenika.

Na 40.jubileju proslave mature bilo je ih više od pola koji su stigli iz raznih krajeva svijeta, iz Amerike, Kanade, Novog Zelanda, Hrvataske, Holandije, saznajemo od profesora Ilije Lučića, koji danas radi u MSŠ Živinice , a u kojoj je završio svoje srednjoškolsko obrazovanje. Dodaje da je ponosan jer je gimnazijalac.

Ovo je bila posebna generacija od kojih su mnogi završili fakultete i i danas svojim znanjem doprinose društvenoj zajednici u kojoj žive.

Amira Šehović stigla je iz Holandije  i kaže da je više nego sretna što većinu prijatelja iz školskih klupa danas vidi po prvi puta nakon 40 godina.

Avdo Dahić , također je  ponosan što je dio 15.generacije gimnazijalaca , te nam otkriva da se  na ovim maturama prisjećaju ko je kakve ocjene imao, ko je kome pomagao, te ko je u koga bio zaljubljen(smijeh).

Uz smijeh , zabavu i  muziku ova generacija svoje druženje nastavila je u restoranu Omega, gdje su uživali u evociranju uspomene na gimnazijske dane.

Dijana Svrakić

 

 

 

 

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje