Početna aktuelnosti Pješak povrijeđen u saobraćajnoj nesreći u Prvoj ulici

Pješak povrijeđen u saobraćajnoj nesreći u Prvoj ulici

98
0
Podijeli

POLICIJA- Pješak je zadobio lakše tjelesne povrede u saobraćajnoj nesreći koja se dogodila u Prvoj ulici a u kojoj su učestvovala dva putnička motorna vozila.

Policijski službenici su evidentirali i 8 ostalih događaja.

HITNA- U Hitnoj službi Doima zdravlja Živinice pregledana su 83 pacijenta, ljekari i medicinari su imali tri terenske intervencije.

PORODILIŠTE- U Klinici za ginekologiju i akušerstvo UKC-a Tuzla rođeno je 8 beba, 6 dječaka i 2 djevojčice.

VATROGASCI- Profesionalna vatrogasna jedinica Živinice imala je tri intervencije. Gasilili su dva požara u Gornjim Dubravama.

Gorjela je šuma i nisko rastinje površine 1,5 dunum i dimnjak na porodičnoj kući. Brzom intervencijom vatrogasaca oba požara su ugašena.

Treća intervencija bila je u Šerićima gdje je također gorjelo nisko rastinje.

JPVIK- Vodosnabdjevanje se odvija bez redukcija rečeno nam je u JPVIK Živinice.

BIHAMK- Zbog sprečavanja širenja koronavirusa, Srbija i Crna Gora su zatvorilili sve granične prelaze prema Bosni i Hercegovini. Ulazak u te zemlje dozvoljen je samo njihovim državljanima, strancima koji imaju prijavljen boravak i vozačima teretnih vozila.

Granični prelazi prema Hrvatskoj za državljane Bosne i Hercegovine su u funkciji i na njima se vrši detaljna kontrola putnika i robe. Izuzetak su oni putnici koji su u zadnjih 14 dana boravili na teritoriji visoko rizičnih zemalja (Kina, Iran, Italija, Južna Koreja), kao i zemalja: Japan, Singapur, Malezija, Bahrein, Njemačka, Francuska, Švicarska, Španija, Austrija, Engleska, Nizozemska, Švedska i područje Bela Krajina u Sloveniji. Oni će biti zadržani u 14-dnevnoj izolaciji.

Na graničnim prelazima trenutno nema dužih zadržavanja za putnička vozila. Pojačan je ulazak teretnih vozila na GP Bosanska Gradiška, a izlazak iz BiH na graničnim prelazima Orašje, Klobuk i Rača.

Apelujemo na vozače da unutar BiH putuju samo u nužnim situacijama i da se pridržavaju mjera zaštite od koronavirusa.

Merisa Mujčinović Husić

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje