Početna aktuelnosti Planovi JP Horizontala za 2022.godinu

Planovi JP Horizontala za 2022.godinu

327
0
Podijeli

“Horizontala Živinice” od osnivanja do danas više puta je doživljavala transformaciju u druge oblike organizovanja kada je i mijenjala svoje nazive, ali ono što je najvažnije  nastavila  je kontinuitet svoga rada dugi niz godina.

Danas ovo preduzeće pruža usluge centralnog grijana iz vlastitih kotlovnica, zatim gazduje gradskim grobljem-mezarjem, sedmičnom pijacom u Ciljugama, upravlja i korištenjem Javnih i Rezervisanih parking prostora kao i svih  javnih površina.

Upošljava oko 30 –tak radnika.

Prihode koje ostavaruju su obećavajući,  te daju nadu za bolje poslovanje i svjetliju budućnost , kaže v.d. direktor Horizontale Mahir Rakovac, koji je ovom prilikom naglasio i apsolutnu podršku gradske vlasti.

Planove koja su zacrtali u 2022.godinu su već počeli da realizuju.

Zatvoreni sistem naplate parking mjesta ,  u menadžmentu Horizontala vidjeli su kao  najbolji način ostvarivanja još  većih prihoda, pojašnjava Rakovac.

U prošloj godini rezervisanih parking prostora od strane građana bilo je oko 300.

Ovih dana u ovom preduzeću imaju pune ruke posla , i oko izdavanja novih rješenja za rezervaciju parkinga ali i uređenja još nekih javnih parkirališta.

Građani Živinica prema riječima direktora dobili su i bolje usluge centralnog grijanja početkom ove godine.

Horizontala Živinice gazduje i gradskim grobljem. Problema oko naplativost u ovom dijelu nema.

Sedmična pijaca u Ciljugama,  također je pod palicom ovog preduzeća.

Ukoliko je suditi po ostvarenju prihoda koje je direktor naveo, kao i planovima koje namjeravaju da ostvare, ovo preduzeće moglo bi biti za primjer i drugima.

Dijana Svrakić

 

 

 

 

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje