Početna aktuelnosti Poetsko veče

Poetsko veče

1842
0
Podijeli

Poezija je oduvijek predstavljala određeni način bijega od stvarnosti koja nam se nerijetko i ne sviđa, pa je zato često mnogim pjesnicima, ali i čitateljima predstavljala utočište od briga i problema, ali i način izražavanja ljubavi, sreće i duševnog zadovoljstva.

Stoga, tradcionano oktobar-mjesec knjige obilježe učenici JU Gimnazija Živinice, Poetskom večeri na kojoj čitaju dijela poznatih pisaca.

Srećom, još uvijek postoje oni koji  vole i žive poeziju te na taj način senzibiliziraju i potiču ljude da čitaju i pišu kao što to čini profesor u JU Gimnazija Živinice Redžo Butković.

Profesor Butković ističe da je misija profesora ispunjena kada tokom školovanja kod učenika otkrije talenat za pisanje i podstakne ih da njeguju taj talenat.

Poezije u našem društvu sigurno ima, ali je problem u tome koliko ima njezinog javnog promovisanja i koliko se ljudi podstiču da pišu.

Ustanova koja joj posvećuje veliku pažnju školujući brojne generacije jeste Gimnazija Živinice, što je pokazano i sinoć na poetskoj večeri kojoj su prisustvovali učenici Gimnazije MSŠ, profesori i ostali gosti.

Novinarka/Merisa Mujčinović/

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje