Početna aktuelnosti Press KK Živinice

Press KK Živinice

1367
0
Podijeli

U sklopu projekta “JAK I STABILAN KK ŽIVINICE U A1 LIGA FBIH” te najave premijernog nastupa u A1 ligi, KK Živinice organizovao je press konferenciju na kojoj su predstavili novu opermu u kojoj će nastupati, nove službene prostorije kluba, te govorili o planovima u novoj takmičarskoj sezoni.

Ove godine na parketu možemo očekivati promjene i u igračkom kadru KK Živinice.

“Okosnica tima je ista, imamo pojačanja iz Bihaća i dva košrkaša smo pozajmili od KK Slobode Tuzla.U naše redove stigao je mladi Meris Mazalović, koji je igrao u Engleskoj, Švicarskoj i prošlu sezonu u KK Bihać, a tu je i povratnik Mirza Košpić, koji se bio oprostio od igre, ali želi isporbati slast igranja u A1 ligi FBiH.Nastojat ćemo u subotu pobjedom protiv ekipe Konjica “, kaže predsjednik kluba Halil Muratović.

Tokom pauze između sezona košarkaši Živinica nisu odmarali, vrijeme su iskoristili kako bi se pripremili za novi rang takmičenja, kako drugačije nego kroz igranje prijateljskih utakmica i turnira.

Takmičarska košarkaška sezona A1 lige počinje u subotu, kada će naši košarkaši na domaćem terenu dočekati ekipu Konjica.

U Subotu 20.10.2018 godine u 16 sati dođite u dvoranu i podržite naše momke, da zajednički ostvarimo prvu i historijsku pobjedu, poručuju iz KK Živinice.

Uprava Kluba je donijela odluku da za premijernu utakmicu A1 lige ulaz bude slobodan. Sada između vas i dobre košrake ne stoji nikakva prepreka, budite igrač više našim momcima, da na krilima vaše podrške ostvare što bolji rezultat u ovoj sezoni.

Novinarka/Merisa Mujčinović/

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje