Početna aktuelnosti Polaznicima škole agroturizma ministar Gluhić uručio certifikate

Polaznicima škole agroturizma ministar Gluhić uručio certifikate

762
0
Podijeli

 

Program obuke usavršavanja iz oblasti agorturizma kreiran je prema potrebama teritorije, poslodavaca i rađen je uz podršku škola Francuske MFR, a cilj pokretanja na prostoru Bosne i Hercegovine bio je formirati buduće aktere agroturizma kroz naizmjeničnu pedagogogiju spoja teorije i prakse, a sve u cilju zapošljavanja ili samozapošljavanja u branši turizma ili agroturizma.

Udruženje porodični ruralni edukativni centar Živinice , u posljednjih 6.mjesci proveo je edukaciji 9, polaznika kako sa područja Živinice tako i Kalesije, koji su iskazali interesovanje za edukaciju  iz oblasti agroturizma.

Ovo je bila prva obuka  iz ove oblasti na području Tk  a koju je podržalo i resorno kantonalno ministarstvo.

Škola agroturima polaznicima je ponudila mnogo toga, što su nam potvrdili i sami.

Polaznici obuke izu agroturizma već su imali priliku predstaviti svoje proizvode na manifestaciji  Dan agroturizma, koja se po prvi puta održala u Živinicama, te je ovo bila dobra prilika da u najboljem svjetlu pokažu šta su naučil,  a i predstave svoje proizvode na najorginalniji način.

Za svoj znanje koje su pokupili u proteklim mjesecima, danas su dobili i certifikate koje je im je uručio ministar Gluhić .

Novinarka:Dijana Svrakić

 

 

 

 

 

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje