Početna aktuelnosti Ponovljeni Javni poziv za realizaciju Programa poticanja zapošljavanja u 2022. godini

Ponovljeni Javni poziv za realizaciju Programa poticanja zapošljavanja u 2022. godini

97
0
Podijeli

Za realizaciju Programa poticanja zapošljavanja u 2022. godinu iz Budžeta Tuzlanskog kantona osigurana su sredstva u iznosu od 216.600 KM. Programom se planira sufinansiranje zapošljavanja 31 osobe sa evidencije nezaposlenih u Tuzlanskom kantonu, i sufinansiranje stručnog osposobljavanja devet osoba sa evidencije nezaposlenih koje ne pripadaju boračkoj populaciji.

Program se realizira s ciljem sufinansiranja zapošljavanja i stručnog osposobljavanja osoba sa evidencije nezaposlenih, sa posebnom rodnom osjetljivošću, sprečavanja dugotrajne nezaposlenosti i tako dalje.

Korisnici Programa su nezaposlene osobe određene ciljnim grupama, prijavljene na evidenciju Službe za zapošljavanje TK prije objave javnog poziva.

Poticajne mjere predviđene programom su:

  1. Zapošljavanje mladih;
  2. Zapošljavanje mladih koji izlaze iz sistema javne brige;
  3. Zapošljavanje članova porodice u kojoj nijedan član porodice nije zaposlen, i
  4. Stručno osposobljavanje.

Korisnici Programa su poslodavci registrovani u Tuzlanskom kantonu koji redovno izmiruju obaveze po osnovu poreza i doprinosa, te oni koji imaju potpisan sporazum sa Poreznom upravom FBiH o izmirenju duga po osnovu doprinosa, kao i oni na koje se odnosi Zakon o finansijskoj konsolidaciji.

U Programu ne mogu učestvovati poslodavci koji su koristili kreditna ili bespovratna sredstva iz poticajnih mjera Federalnog zavoda za zapošljavanje, poslodavci koji nemaju zaposlenika prijavljenih na jedinstveni porezni sistem, poslodavci kod kojih je evidentiran rad na crno, te poslodavci koji ne izmiruju redovno obaveze po osnovu poreza i doprinosa.

Javni poziv se objavljuje na web stranici Vlade Tuzlanskog kanton, Ministarstva za rad, socijalnu politiku i povratak, na web stranici Službe za zapošljavanje i na oglasnim pločama biroa za zapošljavanje. Rok za podnošenje prijava je 10 dana od dana objavljivanja Ponovljenog javnog poziva, a zadnji dan za podnošenje prijava je 21. novembar 2022. godine. Prijave sa nekompletnom dokumentacijom neće se uzeti u razmatranje.

Vlada TK

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje