Početna aktuelnosti Traktorijada u Živinicama

Traktorijada u Živinicama

43
0
Podijeli

Sprečanska traktorijada u organizaciji traktorista iz Bašigovaca održana je ovog vikenda na pisti u Ciljugama.

Bilo je ovo nešto drugačije okupljanje poljoprivrednik, sa ciljem da se ljubitelji traktora druže i razmijene iskustva i  odmjere jačinu svojih traktora.

Na traktorijadi su učestvovali članovi brojnih udruženja kako iz našeg kantona tako i šire, ali i drugi individualni poljoprivredni proizvođači.

Cilj organizacije traktorijada je da se  promoviše život na selu te da učesnici vide s kakvim mašinama raspolažu i čime obrađuju poljoprivredno zemljište.

Bašigovački traktoristi pokazali su da su dobri organizatori, zato se na Sprečansku traktorijadu odazovu brojni učesnici.

Da bi traktorijada bila uspješna vrlo je važno da je vodi iskusna osoba u tom poslu,a vođenjem traktorijada dužoi niz godina bavi se Milomir Dafunić.

Organizatori ističu da je ovaj događaj prevashodni druženje ljubitelja traktora a rezultat takmičenja se ostavlja po strani.

U fokusu je smotra moćnih poljoprivrednih mašina kao  i podrška u radu onima koji žive od poljoprivrede i koja je danas nezamisliva bez adekvatne mehanizacije.

Merisa Mujčinović Husić

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje