Početna aktuelnosti Poplavljeno Sprečko polje u MZ Tupković

Poplavljeno Sprečko polje u MZ Tupković

386
0
Podijeli

Zbog naglog topljenja snijega i obilnih  kišnih padavina, rijeka Spreča pored toga što je poplavila područje na pravcu Ciljuge –Dubrave i  oko Suškog mosta , velikim dijelom poplavila je i Sprečko polje u MZ Tupković .

U razgovoru sa sekretarom Savjeta MZ Tupković, saznajemo da je tokom predhodna dva dana,ovaj dio potpuno bio poplavljen.

Novinarska ekipa TVŽ danas je bila na licu mjesta, gdje smo zatekli dosta bolje stanje .

Prema riječima našeg sagovornika veliki dio ovog zemljišta se obrađuje, te su svake godine poljoprivrednici bojazni da lće pretrpjeti štetu kada su u pitanju njihove kulture ukoliko dođe do većih kišnih padavina.

Korajac , navodi, da Spreča nije jedini problem sa kojim se ovo stanovništvo ovdje suočava, putna komunikacija na dionici Tupković – Rainci Donji je  u veoma lošem stanju, a itekako  je od strateškog značaja.

Kako saznajemo za  uređenje dionice puta Tupković-Rainci Donji iz budžeta općine Živinice odobreno je 50 hiljada KM.

Radi se o dionici puta dužine 4 km, a radit će se do dijela koji teritorijalno pripada Živinicama, nekih 2,5 do 3 km.

Mještanima pomenutih naseljenih mjesta ostaje jedino nada, da će problem uređenja korita rijeke Spreče biti riješen, kako više ne bi dolazilo do izlijevanja Spreče i kako bi mještani dvije općine, Živinica i Kalesije, bez problema mogli saobraćati ovom dionicom puta.

Novinarka :Dijana Svrakić

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje