Početna aktuelnosti Porodica Mehmedbegović treba pomoć dobrih ljudi

Porodica Mehmedbegović treba pomoć dobrih ljudi

360
0
Podijeli

Tročlana porodica Mehmedbegović  iz Dubrava Gornjih ponovno treba pomoć dobrih ljudi.

Zahvaljujući dobrim i humanim ljudima, ova porodica danas ima krov nad glavom, ali ono što im nedostaje u ovim zimskim danima je ogrev i novi dimnjaci na kući.

Podsjećamo, u januaru 2017.godine novinarska ekipa TVŽ , bila je u posjeti porodici Mehmedbegović, koja je trebala Vašu pomoć.

Dževad Mehmedbegović sa suprugom Amelom i bolesnim sinom Elvedinom živio je u jako lošim uslovima boreći se pri tome da prehrani porodicu jer nema stalnih primanja kojima bi mogli sebi izgraditi i obezbijediti adekvatan smješta.

Kao izbjeglice iz Srednje Trnove u početku su živjeli u napuštenoj štali, da bi vremenom, Dževad uz pomoć komšija napravio malu kuću za njih troje. Zbog nedostatka finansijskih sredstava kuća nikada nije do kraja završena.

Zbog vlažnog i hladnog vremena u unutrašnjosti kuće stvorila se vlaga što je značajno pogoršalo zdravstveno stanje ukućana.

Tako je još te 2017.godine nakon objave naše priloga u dnevnoj informativnoj emisiji , pokrenuta akcija prikupljanja sredstava za renoviranje kuće.

A već na ljeto 2019.godina Mehmedbegovići su  uselili u novi dom.

Danas, ova porodica pred novim problemom.

Dom koji imaju je hladan, jer dimnjaci na kući nisu urađeni po propisima, priča nam Amela, koja ističe , da i dok su imali ogreva, kamin u koji su ložili nije mogao zagrijati prostorije kuće.

Ova porodica je skromna, kažu da im ne treba ništa , osim  da ugriju zidove svoga doma.

Amelin  muž svakodnevno , pa i u ovim zinskim danima zarađuje dnevnice od kojih žive, jer nemaju drugih primanja.

Amela ovom prilikom u ime svoje porodice moli sve dobre ljude, koji mogu da joj ozidaju nove dimnjake i omoguće da kupi ogrev , kako bi lakše proveli zimu.

Svi vi koji želite i možete pomoći možete Mehmedbegoviće pronaći u Dubravam Gornjim ili ih kontakirati na broj telefona 062/610-947.

Učinimo zajedno da ova porodica živi u toplom domu.

Novinarska:Dijana Svrakić

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje