Početna aktuelnosti Povećan broj saobraćajnih nesreća na putevima grada Živinice

Povećan broj saobraćajnih nesreća na putevima grada Živinice

66
0
Podijeli

Na putevima grada Živinice od 01.januara do 01.augusta 2021.godine   dogodile su se 222 saobraćajne nezgode ,što je za 13 više u odnosu na 2020.godinu , podaci su koje smo dobili u PS Živinice.

Sedmomjesečni izvještaj za ovu godinu koju je sačinio Odjel za sobraćaj pri PS Živinice , govori da je broj smrtno stradalih lica, nažalost ,  već  prešao broj na nivou prošlogodišnje statistike .

Radi se o pet stradalih lica .

Uzrok povećanog broja saobraćajnih nezgoda/nesreća iz PS Živinice navode ,popuštanje mjera protiv koronavirusa, a iza koje slijedi još niz drugih uzročnika.

Nedim Softić, zamjenik komandira za saobraćaj,  navodi, da službenici PS Živinice se tokom ovih ljetnih dana suočavaju i sa problemom nepropisnog parkiranja a najčešće u Ul.Alije Izetbegovića od strane lica koji su u naš grad stigli iz evropskih zemalja.

Ovim putem u PS Živinice su nam kazali  da je na snazi  i operativni plan ˝Ljetna turistička sezona˝ koji traje do 15.septembra, a u okviru kojeg se vrši pojačan nadzor policijskih patrola a sve u cilju da se održi kako oni kažu povoljno stanje  iz svih oblasti saobraćaja, javnog reda i mira i kriminaliteta.

Ovom prilikom iz PS Živinice apelovali su  na sve vozače da voze maksimalno oprezno i da se drže zakonskih propisa.

Dijana Svrakić

 

 

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje