Početna aktuelnosti Požar u Živinicama!

Požar u Živinicama!

2044
0
Podijeli

U požaru koji se sinoć dogodio u Živinicama na sreću nije bilo povrijeđenih lica, požar se dogodio u noćnim satima u centru grada.

Dvije vatrogasne ekipe sinoć su gasile požar na objektu vlasnika Joze Banovića u Ulici Alije Izetbegovića br 57.

Vatrogasci profesionalne vatrogasne jedinice Živinice zaprimili su dojavu o požaru u 20.28h , nakon što su obavijestili sve relevantne institucije, zaputili su se mjesto događaja  sa jednim vozilom i sedam vatrogasaca. Gorijela je nadstrešnica veličine 4×15 m2 naslonjena na porodičnu kuću veličine 12x12m2.

Brzom intervencijom vatrogasaca spriječeno je širenje požara na obližnje objekte ali i na prostorije u sastavu objekta i na krov kuće te spriječena veća materijalne šteta na objektu Joze Banovića. Na stambenom dijelu objekta nastupila je manja materijalna šteta uzrokovana dimom gareži i čađi, gdje je uglavnom oštećen unutrašnji  namještaj u prostoriji, dok je nadstrešnica izgorjela.

Profesionalna vatrogasna jedinica Općine Živinice u 20.50h zatražila je pomoć od Vatrogasne jedinice RMU Đurđevik koja je na lice mjesta izašla sa dva vozila i tri vatrogasca. U 21.45h požar je lokalizovan a potpuno ugašen u 22.10h.  Na licu mjesta uviđaj su izvršili službenici PS Živinice, uzrok požara još uvijek nije utvrđen, istraga je u toku.

Novinarka/ Merisa Mujčinović/

 

 

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje