Početna aktuelnosti Poziv bh.preduzetnicama za učešće u BizUP programu

Poziv bh.preduzetnicama za učešće u BizUP programu

327
0
Podijeli

Fondacija 787, u saradnji  i UN Women BiH i Švedskom ambasadom u BiH, nastavlja podršku preduzetnicama u BiH .

U periodu od septembra 2023. do aprila 2024. godine će biti implementirano treće izdanje BizUP programa za novu grupu od 15 preduzetnica iz cijele BiH, a koji ima za cilj primarno dati podršku pri prevazilaženju ključnih poslovnih izazova, savladavanju novih vještina i znanja iz različitih poslovnih oblasti, te samom unapređenju poslovanja i vidljivosti biznisa.

Amela Brčaninović projektna menadžerica Fondacije u izjavu za TV Živinice je kazala, da se na ovaj program mogu prijaviti preduzetnice iz bilo kojeg dijela BiH koje imaju registrovan biznis najmanje 6 mjeseci u trenutku apliciranja, te koje se suočavaju sa izazovima da samostalno dovedu svoj biznis do tačke rasta poslovanja.

Većina programa će biti realizovana u online formatu, uz izuzetak uvodnog događaja u septembru 2023., te Samita preduzetnica u martu 2024. godine.

Kroz BizUP program, preduzetnice koje budu odabrane za učešće, će dobiti pristup jedinstvenoj F787 platformi sa velikim brojem edukativnih materijala, te će za njih svake dvije sedmice biti organizovano ukupno 7 edukativnih i interaktivnih sesija sa lokalnim ekspertima. Dodatno svaka preduzetnica će imati priliku raditi sa dodijeljenim mentorom/ima tokom realizacije programa, te kroz saradnju sa konsultantima razviti brand elemente, raditi na SEO optimizaciji, copy pripremama itd

I na samom kraju, bespovratna finansijska sredstva koja se dodjeljuju u sklopu ovog programa u ukupnom iznosu od 6.000 KM po biznisu, bit će utrošena po utvrđenim kriterijima i zajednički dogovorenim ciljevima u direktnoj vezi sa rastom poslovanja.

Poziv je otvoren do srijede, 16.08.2023. godine, a svoje prijave šaljete putem prijavnog linka.

Dijana Svrakić

 

 

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje