Početna aktuelnosti PRECC Živinice: Uručene zahvalnice polaznicama radionice šivenja i dekupaž tehnike

PRECC Živinice: Uručene zahvalnice polaznicama radionice šivenja i dekupaž tehnike

223
0
Podijeli

Porodični ruralni edukativni centar Živinice u subotu je u prostorijma Centra upriličio podjelu zahvalnica mladim  djevojkama koje su u proteklih mjesec dana kroz kreativne radionice savladale osnove šivenja i dekupaž tehnike.

Radionice su održavane u prostorijama Asocijacije žena MIZ –e Živinice.

Seniha Haličević ,u Porodičnom ruralnom edukativnom centru Živinice angažovana je kao edukator šivenja na radionicima. Ova žena,  nesebično prenosi znanje i na starije ali  i mlade. Kaže,  da je i jedna i druga populacija spremna da usvoji znanja. Mladi čak i više pokazuju svoju zainteresiranost . Ali ono što je bitno da je Porodični ruralni edukativni centar spreman da pomogne svima , kako bi mogli da postanu  samostalni , dodaje Halilčević.

Da novo rukovodstvo koje je na čelu ovo jedinstvenog   Porodičnog ruralnog edukativnog centra u BiH radi punim kapacitetom, svjedoče projekti koje realizuju u posljednje vrijeme. Iako je njihovo sjedište smješteno u Gračanici, u posljednjih godinu dana, kurs šivenja za žene su proširili gotovo u svim MZ-a na području Grada Živinica.

Na pomenute radionice dolaze i druge žene iz susjednih gradova. Predsjednik PRECC –a Almir Dedić ističe, da će još jače djelovati u budućnosti.

Nastave li  ovim putem,  PRECC Živinice sasvim sigurno doživjet će procvat svog rada i djelovanja,  u ovoj godini .

Napominjemo ,da je ovoga puta zahvalnica uručena i predsjendici Asocijacije žena MIZ –e Živinice Amri Hamidović,  u znak pružanje podrške u radu PRECC-u Žiivnice.

Dijana Svrakić

 

 

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje