Početna aktuelnosti Predavanje o programima Evropske banke

Predavanje o programima Evropske banke

913
0
Podijeli

Kako bi mala i srednja preduzeća sa područja naše Općine bila konkurentnija na tržištu, načelnik Samir Kamenjaković uspostavio je dobru saradnju sa Evropskom bankom.

Sa programima Evropske banke koji su namjenjeni za spomenuta preduzeća pod povoljnijim uslovima,  danas su upoznati naši privrednici na predavanju koje je upriličeno u zgradi općine Živinice.

Teme predavanja bile su: “Resursna i energetska efikasnost u industrijskoj proizvodnji i programi podrške EBRD razvoju malih i srednjih preduzeća u Bosni i Hercegovini“.

Predavanje je imalo za cilj da naše privrednike upozna sa svim onim što Evropska banka nudi.

Da bi privrednici mogli iskoristiti kreditna sredstva koja Evropska banka nudi moraju biti u redu malih i srednjih preduzeća po kriterijima EU. EBRD je u prošlom ciklusu dodijelila 20 miliona Eura koje je dobilo 60-70 preduzeća u BiH, što se očekuje i ove godine.

Privrednici općine Živinice ukoliko se uključe u neki od programa koje Evropska banka nudi sigurno je da će biti konkurentniji na tržištu.

Općina Živinice broji oko 380 malih i srednjih preduzeća koja ispunjavaju zadate uslove EBRD-a i koji mogu učestvovati u programima koje Evropska banka nudi.

Novinar/Merisa Mujčinović/

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje