Početna aktuelnosti Predsjedavajući GV i gradonačelnik Živinica posjetili kompaniju AFT Bosnia

Predsjedavajući GV i gradonačelnik Živinica posjetili kompaniju AFT Bosnia

187
0
Podijeli

Predsjedavajući GV Živinice Nail Jusić i gradonačelnik Began Muhić sa saradnicima danas su posjetili bh.brzorastuću kompaniju AFT Bosnia koja na području Živinica posluje od 2017.godine.

Kompanija aft bosnia d.o.o. Živinice je inovativni dobavljač za modernu automobilsku industriju.

Sjedište ove firme nalazi se u poslovnoj zoni Ciljuge.

Ostvareni prihodi ove kompanije u prošloj godini bili su blizu 50 miliona KM, istakli su predstavnici  uprava ove kompanije koja su razgovarali sa predstavnicima gradske vlasti Živinica.

Inače, aft bosnia d.o.o. Živinice trenutno ima preko 250 zaposlenih i preko 100 dobavljača, domaćih i inostranih, dok su naši klijenti,  svjetski poznati proizvođači i dobavljači automobila poput Volkswagen, BMW i drugih.

Ostvarivanje institucionalne saradnji grada Živinice i predstavnika ove firme, bio je cilj posjete  gradonačelnika Živinica  i predsjedavjućeg GV , sa namjerom  posredovati i staviti se na raspolaganje u svim izazovima pred kojima se kompanija bude nalazila, naglasili su.

Iz AFT kompanije istakli su da im je značajna  današanja posjeta,  u cilju realizacije  već zacrtanih projekata , a za koju im je potrebna pomoć gradske vlasti.

Posjeta kompanijama od strane gradonačelnika i predsjedavjućeg Vijeća biće nastavljena i u narednom periodu.

Dijana Svrakić

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje