Početna aktuelnosti Predstava “Tvornica snova” doživjela premijeru!

Predstava “Tvornica snova” doživjela premijeru!

296
0
Podijeli

Sinoć su se ostvarili snovi dva mlada redattlja i glumaca koji su radili na predstavi „Tvornica snova“ šest mjeseci.

Njihova predstava doživjela je premijeru u punoj Sali BKC-a, a reakcije na istu su više nego pozitivne.

Predstavu su radili Emir Ibrahimović i Adi Glavinić. Njihov prvjenac šalje poruku da se za snove uvijek treba boriti i da su snovi ostvarivi.

Sva trema koju su imali pred premijeru iščezla je onog trenutka kada su glumci izašli na scenu i predočili sve ono što su uvježbavali mjesecima unazad.

Ono što ovu predstavu čini posebnom jeste da su se reditelji i glumci odvažili da ostave svoj pečat i istu obogate songovima. Ista je rađena po tekstu Nasihe Kapidžić Hadžić.

Trud grupe mlađeg uzrasta dramskog studija Gradskog pozorišta Živinice itekako se ispatio jer su uspjeli prenijeti poruku koju predstava nosi, a to je stvarnost okruženja u kojem živimo i snovi o boljem životu.

Pored Adija i Emira, saradnici u radu na predstavi su Murat Hasanagić, Suad Avdagić, Monika Tadić. U predstavi igraju: Zejid Čokić, Edna Čokić, Harun Goletić, Aida Čerkezović, Izet Kuljić, Nasiha Salihović, Nina Mulamujić, Lamija Goletić, Lejla Ramčević, Elena Goletić, organizacija: Toni Tadić, Adila Alić,   Armina Ramić i Ajla Jusić.

Merisa Mujčinović

 

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje