Početna aktuelnosti Potpisani ugovori sa neformalnim grupama mladih

Potpisani ugovori sa neformalnim grupama mladih

190
0
Podijeli

U  Živinicama  su u okviru programa Omladinske banke potpisani ugovori sa četiri  neformalne grupe mladih ukupne vrijednosti od oko 5 hiljada KM.

Grad  Živinice već duži niz godina uzima učešće u ovim programima , pružajući mogućnost mladima da iskoriste sredstva koja se nude i ista utroše u neki od projekata u svojoj mjesnoj zajednici.

Preko Omladinske Banke od početka godine do danas u Živinicama je odobreno devet  projekata, za 5 projekata neformalne grupe su već u aprilu mjesecu potpisali ugovore , dok su ostale 4 grupe svoje čekove i ugovore preuzeli jučer , nakon što je Gradonačelnik Grada Živinica iste potpisao .

Ovo je samo još jedan od primjera da se mladima u našem Gradu daje prilika da djeluju u lokalnoj zajednici uz  finansijsku pomoć Grada kao i Omladinske banke.

Fondacija `Mozaik` je kroz program Omladinske banke od 2008. do 2018. godine podržala preko 2.000 projekata mladih, vrijednosti preko sedam miliona KM.

Ove godine preko Omladinske banke Živinice bit će između ostalih realizirani projekti ˝Tuš u prirodi˝i ˝Prva pomoć za roditelje˝.

Tu su još i projekat ˝Kutak za mlade˝ i Poligon za sve ˝.

Čekovi koji su uručeni za navedene projekte pojedinačno iznose od 1300KM  do 1500KM.

 

Novinarka:Dijana Svrakić

 

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje