Početna aktuelnosti Prekinuta utakmica ŽFK Fortuna -ŽNK Široki Brijeg

Prekinuta utakmica ŽFK Fortuna -ŽNK Široki Brijeg

285
0
Podijeli

U okviru 14.kola Premijer lige za žene ŽFK Fortuna na  Gradskom stadionu dočekao je ekipu ŽNK Široki Brijeg.

Djevojke Fortune su tokom utakmice ulagale svoj maksimum,sa ciljem savladavanja protivnika u ovoj utakmici.

Do 63 minute, uspjele su zabiti gol, sa nadamo da će do završetka meča uspjeti još tresti mrežu protivniku i slaviti pobjedu.

Međutim, kako oni ističu, u ostaviravjnu njihovog cilja spriječeni su od strane delagata koji je u 63.minuti, prekinuo utakmicu.

Prenosimo Vam i stav  FK Fortuna koji su objavili na svojom FB profilu povodom prekida utakmice.

˝Delegatica je bez imalo prikrivanja i ranije na utakmici pokazivala pristranost gostujućoj ekipi ali potez koji je napravila naprosto mjerljiv je potezom očajnika koji na svaki način mora da ispoštuje dogovoreno a to je da ošteti ŽFK Fortuna Živinice.

Naše cure su ostavile srce na terenu i potvrdili bi pobjedu sa još kojim zgoditkom ali delegatica je uvidjela očito i prekinula utakmicu,  jer policijski službenici PU Živinice ,koji su da na pomenem prisustvovali brifingu tj.provjeri iste delegatice koju obavlja na početku utakmice i prijavili se da su tu.

Dotična je prekinula utakmicu u 60-tim minutama , jer nije vidjela službenike koji su onapustili stadionu kako bi otišli na toalet. Nakon nepunih pet minuta,  ista je svirala za kraj utakmice iz samo njoj poznatih razloga a policija se već pojavila i pokušala objasniti da je izašla nekoliko minuta i odmah se vratila.

APELIRAMO NA NADLEŽNE DA SE OVAKVA JEDNA SAMOVOLJA KOJA JASNO POKAZUJE U KOJEM SMJERU VODI,  DISCIPLINSKI KAZNI˝, poručili su iz Uprave ŽFK Fortuna Živinice.

Dijana Svrakić

 

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje