Početna aktuelnosti Prijem gradonačelnika za učenike Gimazije

Prijem gradonačelnika za učenike Gimazije

202
0
Podijeli

I u ovom teškom vremenu pandemije koronavirusa kada su reducirane brojne aktivnosti poput obrazovanja i školstva učenici Javne ustanove Gimazija Živinice u proteklom periodu  ostvarili su značajne uspjehe. Gradonačelnik Živinica Samir Kamenjaković danas je upriličio prijem za uspješne učenike pred kojima su federalna i državna takmičenja.

20. marta na Prirodno matematičkom fakultetu u Tuzli održano Kantonalno takmičenje iz matematike. Učenik prvog razreda, Dževad Zejćirović, osvojio je drugo mjesto. Mentor profesorica Edisa Ahmetović. Učenik drugog razreda, Esmir Zoletić, osvojio je četvrto mjesto. Mentor učeniku je profesor Edin Hamzić. Osvojenim mjestima na kantonalnom takmičenju učenici živiničke Gimnazije plasirali su Federalno takmičenje.

Esmir Zoletić prošle godine želio je ostvariti ovogodišnji uspjeh iz nastavnog predmeta matematika i fizika ali zbog naredbi kriznog štaba takmičenja su obustavljena. Ove godine za Esmira nema prepreka da ostvari najbolji mogući rezultat. Na Regionalnom takmičenju iz islamske vjeronauke, održanom 23. 3. u OŠ Slavinovići, učenica Gimnazije Belma Sakić (I1) osvojila je prvo mjesto i plasman na državno takmičenje.

I u protekloj sedmici učenici Gimnazije na kantonalnom takmičenju iz njemačkog jezika, koje je održano u Tuzli ostvarili su izuzetne rezultate. Na nivou A2 učenik Edin Abadžić osvojio je treće mjesto, na nivou B1 učenik Minadir Ramić osvojio je prvo mjesto i na nivou B2 učenik Kenan Abadžić osvojio je drugo mjesto. Svim učenicima mentor je profesor Mensur Nuhanović. Planirana takmičenja trenutno su obustavljena odlukom Kriznog štaba do 9. aprila.

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje