Početna aktuelnosti Pripreme za “Godišnji koncert” KUD Živinice

Pripreme za “Godišnji koncert” KUD Živinice

1250
0
Podijeli

Godinama KUD Živinice zaduženo je za popravljanje raspoloženja svih nas. Pored toga što učestvuju u svim bitnim događajima za našu Općinu KUD svake godine organizuje godišnji kocert kada nam priušti nekoliko sati uživanja u prelijepoj igri i pjesmi kako naših sugrađana tako i gostiju iz regiona. Tako će biti i ove godine.

Godišnji koncert KUD Živinice će uveličati kulturno umjetnička društva :KUD Ljubomir Ivanovic Gedza-Srbija,KUD Risto Donev -Štip Makedonija.

Sve pripreme za “Godišnji koncert” uveliko su u toku, kako bi se i odradio na visini zadatka a kako smo i naučili od KUD-a Živinice.

Svu jepotu i raskoš narodnih igara i pjesama naših prostora imat ćete priliku pogledati i poslušati na “Godišnjem kocertu” planiranom za ovaj vikend, u subotu 24.novembra od 18.00h u BKC Živinice.

Otkako postoji do danas KUD Živinice maksimalno se trudi da na mlade generacije prenese ono najbolje iz naše kulture i tradicije, a da im to ide od ruke govore brojni koncerti van zemlje ali i posjeta koncertima u našem gradu, ne sumnjamo da će se i za ovogodišnji koncert tražiti karta više i da će svi prisutni uživati u pripremljenom programu.

Novinarka/ Merisa Mujčinović/

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje