Početna Zivinice danas Proljetna akcija čišćenja i uređenja grada

Proljetna akcija čišćenja i uređenja grada

1672
0
Podijeli

Proljetna akcija čišćenja i uređenja grada počet će za nekoliko dana .

Cilj proljetne akcije je da se prikupi i iznese što više krupnog otpada, starih stvari, otpada iz rijeka kao i drugog otpada koji ugrožava našu životnu sredinu.

Akcija će se provoditi u saradnji sa građanima, školama, ustanovama i udruženjima, a uz koordinaciju sa mjesnim zajednicama i preduzećima, koja će vršiti odvoz.

Tim povodom načelnik općine Živinice razgovarao je sa predsjednicima Savjeta MZ.

Proljetna akcija čišćenja grada bit će održana u ponedjeljak, a do tada predsjednici Savjeta MZ trebali bi okupiti dobrovoljce za ovu ekološku  akciju  kako bi mogli biti raspoređeni  na lokacije koje su planirane da se očiste.

Za razliku od prošle godine, ove godine pored gradskih i prigradskih naselja, čistit će se i ruralna područja.

Ovom prilikom organizator poziva sve građane, preduzeća i institucije da se uključe i u ovogodišnju akciju jer samo zajedno možemo doprinijeti da naš grad bude uređen i čist, dodao je načelnik.

Obzirom da na području naše općine ima zaista veliki broj ljudi koji se nalaze u stanju socijalne potrebe, načelnik općine Živinice shodno informacijama koje dobija od građana, odlučio je da pokrene inicijativu a koja će se realizirati u što kraćem roku, a radi se o obezbjeđivanju obroka za socijalno ugrožene ili eventualno pronalazak posla za one ljude koji su radno sposobni kod živiničkih privrednika.

Ovim putem načelnik je zatražio od predsjednika Savjeta MZ da sačine spiskove  osoba koje se nalaze u stanju socijalne potrebe  u svojim naseljenim mjestima .

Podjela suhih obroka biće upriličena na različitim lokacijama na području naše općine.

 

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje