Početna aktuelnosti Promocija knjige “Sretna žena” autorice Alme Taletović

Promocija knjige “Sretna žena” autorice Alme Taletović

89
0
Podijeli

U organizaciji Udruženja žena džemata Lukavica Gornja, u subotu, 07.marta u sali mjesne zajednice Lukavica Gornja održana je promocija knjige „Sretna žena“ autorice Alme Taletović. Istovremeno je održano i prigodno predavanje na temu „Sretna žena – sretna porodica“.
Prvu zbirku poezije „Smiraj duše“ objavila je 2015. godine. Potpuno osvježenje na našim prostorima bila je knjiga „Sretni ljudi“ koju je autorica objavila u martu 2017. godine. Prema utiscima čitalaca knjiga „Sretni ljudi“ je na putu da postane jedna od najboljih knjiga samopomoći na našim prostorima.
U 2019. godini autorica objavljuje svoju treću knjigu „Sretna žena“, motivacijski savjetnik i priručnik za svaku ženu ili djevojku koja želi da živi kvalitetnije, samopouzdanije i sretnije.


Knjiga „Sretna žena“ je knjiga samopomoći i specifična je jer predstavlja spoj vjere, popularne psihologije i nauke. Knjiga je pisana za ženu koja traga za znanjem, traži odgovore na brojna pitanja koja proizilaze iz naših svakodnevnih stanja. Pisana je za ženu koja želi da radi na sebi, kako bi jačala svoju ličnost, razvijala svoju svijest, jačala svoje samopouzdanje i živjela sretnije i ona i svi oko nje.
Autorica želi ohrabriti žene, pomoći im da razmišljaju pozitivnije, da postanu svjesne svojih potencijala i mogućnosti, da žive sretnije a ne da se predaju i zaključavaju u sebe.
Knjiga sadrži motivacijske tekstove i mnogobrojne tehnike za praktični rad na sebi kao što su afirmacije, skala misli, skala emocija, detox tehnika i mnoge druge.
Ono što ne može proći neprimjetno dok čitate knjigu „Sretna žena“ jeste stav autorice prema religiji i Bogu. Njeno konstatno oslanjanja na Boga i jačanje veze sa Bogom kroz svaku životnu situaciju o čemu je govorila i tokom predavanja.


Sve životne situacije, čak i one negativne podučavaju nečemu, a izbor je naš, “ustati ili odustati“. Svaku ženu treba staviti na važno mjesto u životu svakog društva, jer bez zdrave i sretne žene, nema ni sretne porodice, ni sretnog društva, poruka je autorice.
Alma Taletović je profesorica, pjesnikinja, kolumnistica i motivacioni govornik. Rođena je u Tuzli. Diplomirala je na Filozofskom fakultetu u Tuzli, na odsjeku za bosanski jezik i kniževnost.
Radi kao profesorica bosanskog jezika i književnosti u srednjoj školi u Krajini. Bila je gost i predavač mnogih udruženja i organizacija kako u Bosni i Hercegovini, tako i inostranstvu. Dobitnica je brojnih priznanja za mentorstvo i rad u prosvjeti.
Žene iz udruženja nisu krile svoje zadovoljstvo gošćom i predavanjem. Udruženje žena džemata Lukavica Gornja je osnovano od strane grupe žena koje su u potrebi za daljim učenjem i osnaživanjem u svim značajnim aspektima njihovog života.
Cilj udruženja je kroz razne vjerske edukacije, predavanja, seminare, radionice i druge aktivnosti raditi na poboljšanju uslova života žena u društvu, razvijanje međusobne ljubavi i razumijevanja, stvaranje i očuvanje boljih odnosa, duhovni razvoj, lični i profesionalni razvoj, kako bi kreirale bolju i ljepšu budućnost za sebe i svoju porodicu i unijele radost u svoju svakodnevnicu.

Ajša Sinanović Kadrić/Merisa Mujčinović Husić

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje