Početna aktuelnosti Prva generacija živiničkih gimazijalaca proslavila 50 godina mature

Prva generacija živiničkih gimazijalaca proslavila 50 godina mature

1045
0
Podijeli

Gimnazija Živinice počela je sa radom 1964. godine, kao istureno odjeljenje tuzlanske Gimnazije. Kao škola koja je bila osnova i temelj za svako dalje školovanje od davnina je privlačila najbolje učenike. Tada su formirana dva odjeljenja prvog razreda sa ukupno 84 učenika, a na kraju četvrtog razreda završilo je 1968. godine svega 27 učenika.

Ove godine prva generacija živiničke Gimanzije 1964-1968.proslavila je pet decenija završetka školovanja u ovoj odgojno obrazovnoj ustanovi, prvo održavanjem časa i evociranjem uspomena a nakon časa priređeno je slavlje u motelu Jet Star.

Inicijator proslave bio je profesor Zvonimir Tadić, koji je istakao da se ova generacija sastaje svakih pet godina, da ove godine nema nijednog profesora jer su nazalost preminuli kao i četiri druga iz razreda. Danas ih se skupilo deset koji su željeli nastaviti lijepu tradiciju druženja prve generacije živiničkih gimnazijalaca.

Učenici prve generacije Gimnazije Živinice bili su:

Kasim Šišić, Nasiha Nukić, Fazila Gogić, Branko Knezević, Slobodan Lakić, Zoran Nadaždin, Zvonimir Tadić, Safer Kavgić, Halid Aljić, Miralem Dizdarević, Dragan Đoković, Vlado Tadić, Nedžad Bešlić, Kemal Hajdarbegović, Kadrija Kadirić, Hana Marjanović, Muharem Šljivić, Ankica Tadić, Mujo Trumić, Izet Bajrić, Drago Bošković, Dragica Đulabić, Jozefina Marjanović, Ljiljana Obradović, Nikola Radović, Omer Rakovac, Sakib Šljivić, Branko Varga, Azra Imamović i Berislav Škufca.

Novinarka/Merisa Mujčinović/

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje