Početna aktuelnosti Prva osnovna škola izborila plasman na kantonalno takmičenje u košarci

Prva osnovna škola izborila plasman na kantonalno takmičenje u košarci

209
0
Podijeli

Nakon dvije godine pauze zbog korona krize i higijensko-epidemioloških mjera koje su na snazi na red je došlo i organizovanje sportskih takmičenja osnovnih škola u našem gradu. Prošle sedmice učenici osnovnih škola sa područja našeg grada takmičili su se u malom nogometu, a ova sedmica bila je rezervisana za pripreme i takmičenje u košarci. Ukupno šest škola prijavilo se na ovo takmičenje, a pobjedu su odnijeli učenici Prve osnovne škole Živinice koji su u finalu u vrlo neizvjesnoj utakmici do samog kraja savladali učenike Osnovne škole Dubrave.

Današnje druženje nekoliko desetina osnovaca sa područja našeg grada u Gradskoj dvorani Živinice prošlo je u fer i sportskom nadmetanju. Talentovani igrači koji već treniraju u košarkaškim klubovima u našem gradu danas su bili prave vođe na terenu, a dok su se učenici koji ovaj sport igraju samo rekreativno istakli energijom i požrtvovanošću. Druženje i sport danas su pobijedili jer je ipak organizovano takmičenje nakon dvije godine pauze, što su osnovci u našem gradu željno iščekivali.

Osnovna škola Dubrave suvjereno je došla do finala, ali ipak su poraženi u neizvjesnoj utakmici od predstavnika Prve osnovne škole. Jedan od razloga zbog kojeg su poraženi u finalu jeste  raspored takmičenja i odigrana utakmica polufinala neposredno pred odlučujući susret.

Sa današnjim takmičenjem okončani su sportski susreti osnovnih škola grada Živinice. Predstavnicima našeg grada u malom nogometu i košarci želimo mnogo uspjeha na kantonalnom takmičenju.

Mehmed Smajlović

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje