Početna aktuelnosti Prva osnovna škola Živinice: Održana priredba ˝U susret Ramazanu˝

Prva osnovna škola Živinice: Održana priredba ˝U susret Ramazanu˝

124
0
Podijeli

U  četvrtak 07.marta u holu Prve osnovne škole Živinice  održana je priredba ˝U susret Ramazanu˝.

U prigodnom ambijentu , u Prvoj osnovnoj školi Živinice, učenici su pred gl.imamom MIZ Živinice, menadžmentom škole, nastavnicima i roditeljima, izveli  nekoliko tačaka ,  koje su posvetili mjesecu Ramzanu,  koji je sinoć nakon akšam namaza stigao u naše domove .

˝Duh mjeseca ramazana ljubomorno čuvamo , prenosimo na generacije koje dolaze .  Ovo nam je prilika da sebe preispitamo i učinimo svi zajedno i da škola kao naš drugi dom postane još bolja i uspješnija˝,  kazao je direktor Prve osnovne škole Živinice Avdo Memić, iskorivstivši ovu priliku da zaželi mubarek ramazanske dane roditeljima , učenicima i uposlenicima Prve osnovne škole Živinice.

Prisutnima se ovom prilikom obratio i gl.imama MIZ Živinice Sedin ef.Karić, čije su riječi dotakle srca svih prisutnih, podsjećajući na važnost ovog svetog mjeseca u islamskoj tradiciji.

Ef.Karić  je svojom mudrošću i zanjem osvijetlio suštinu Ramazana, ističući vrijednosti poput stila načina života, samodiscipline, suosjećanja i duhovnog napretka.

Priredba ˝U susret Ramazanu˝  oduševila je sve prisutne, a važno je istači da su koordinatori aktivnosti bili nastavnici islamske vjeronauke Ahmedina Purković, Senada Nurkić i Mersudin Halilčević.

Dijana Svrakić

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje