Početna aktuelnosti Prva osnovna škola Živinice trećerangirana škola na TK-u

Prva osnovna škola Živinice trećerangirana škola na TK-u

538
0
Podijeli

Pedagoški zavod Tuzlanskog kantona dvadeset   godina u nizu provodi instrumentarij vrednovanja rada osnovnih i srednjih škola na području Tuzlanskog kantona.

Nekoliko je kriterija po kojima Pedagošli zavod TK-a rangira uspjeh škola.

Osim općeg uspjeha učenika, kao i vannastavnih aktivnosti , ocjenjuje se i rad direktora i nastavnika, opremljenost škole , kao i apliciranje projekata prema višim nivoima.

Nakon izvršene analize prikupljenih podataka stručni savjetnici Pedagoškog zavoda TK-a ocjenili su da Prva osnovna škola Živinice ima 3594 boda i zauzima treće mjesto na tabeli,  dok je na drugom mjestu OŠ Banovići, a prvo je zauzela OŠ Safet beg Bašagić Gradačac.

U Prvoj osnovnoj školi ističu da su zadovoljni postignutim uspjehom.

Iako su zadovoljni rezultatom , ipak ambiciozno kreću  do osvajanja titule najbolje škole na TK-u.

Do kraja sedmice slijedi tematska sjednica po pitanju poduzimanja konkretnih smjernica,  kako bi popravili kriterije na kojima su imali najmanje bodova za prošlu školsku godinu, a to se odnosi na rad stručnih organa škole kao i na kriterij školske biblioteke i stručne literature, kaže nam direktor Memić.

Ovom prilikom direktor škole je čestitao nastavnicima, učenicima i roditeljima koji su doprinijeli  da Prva osnovna škola bude trećerengirana škola na Kantonu, te uputio riječi zahvale na saradnji gradskoj upravi kao i našoj medijskoj kući.

Dijana Svrakić

 

 

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje