Početna aktuelnosti Prva osnovna škola Živinice vrši pripreme za obilježavanje 91.rođendana

Prva osnovna škola Živinice vrši pripreme za obilježavanje 91.rođendana

168
0
Podijeli

Prva osnovna škola Živinice 21. maja obilježiće 91.rođendan.

Tim povodom ovih dana uprava škole, Vijeće roditelja i učenika , kao i uposlenici rade na uređenju eksterijera i enterijera škole, kako bi u lijepom i pozitivnom ozračju dočekali goste i zajedno obilježili Dan škole.

O stanju u obrazovnom sistemu u Bosni i Hercegovini, samim školama, svim njihovim manjkavostima i načinima kako ih prevazići rečeno je i napisano toliko da je opći dojam da je svima sve jasno i da bi svi to stanje znali popraviti, samo da imaju priliku.

Čini se, međutim, da nije dovoljno osviješteno koliko je važno da škola, koja god i gdje god, bude sretno mjesto.

Djeca u njoj  provedu najmanje 12 godina od kojih u ogromnoj mjeri zavisi kako će provesti sve ostale.

Pri tome, sretno mjesto treba da bude i  fizički prostor ali  i mentalna vizuelizacija u kojoj se osjećamo sigurno, ugodno, opušteno i gdje prevladavaju pozitivne emocije.

Uprava Prve osnovne škole Živinice na čelu sa direktom Avdom Memićem i pomoćnicom Brankicom Salibašić čine sve kako bi učenici ali i uposlenici pri dolasku u ovu odgojno obrazovnu ustanovu se osjećali sretno i ispunjeno.

Tokom predhodnih mjeseci , realizirali su znatan broj projekata koji je zaista doprinio boljim uslovima rada i učenja.

Vrijedno nastavljaju  i ovih dana, gdje  realiziraju aktivnosti oko uređenje eksterijera i eneterijera škole, kako bi 91.rođendan dočekali u najljepšem okruženju.

Danas je naša novinarska ekipa, u dvorištu škole zabilježila sadnju zimzelenog drveća kao i cvijeća.

Niko nije bio pošteđen, svi su radili, od direktora, nastavnika do učenika.

Podsjećamo, za kupovinu cvijeća kako unutar škole tako i za sadnju cvijeća u školskom praku, protekle sedmice je prikupljan novac od roditelja učenika kako bi zajednički realizirali zamišljenu ideju uređenja škole.

Na dobrovoljnoj osnovi roditelji su novac donirali, kazala nam je predsjednica Vijeća učenika Belkisa Šljivić.

Direktor škole Avdo Memić je istakao zahvalnost roditeljima  na nesebičnoj podrški koju pružaju školi u kojoj njihova djeca stiču obrazovanje.

Svečana sjednica povodom 91.rođendan Prve osnovne škole biće održana u utorak u 11h sati u prostorijama škole, svi su dobro došli ,  poručili su iz Prve osnovne škole Živinice.

Napominjemo, da pored navedenih aktivnosti, učenici sa nastavnicima vrše pripreme i u sekcijama, kako bi gosti uživali u kuturno zabavnom programu Akdemije.

Dijana Svrakić

 

 

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje